Gratis online ouderavond over vapen

Vapen is razend populair in Nederland. De ervaring leert dan vapen zelfs al op de basisschool gebeurt. Vapen komt inmiddels vaker voor dan roken onder de jongeren. Maar wat is het eigenlijk?

Een vape is een e-sigaret waarmee een roker (vaak nicotinehoudende) damp inhaleert. De vloeistof van deze e-sigaret heeft vaak een smaakje zoals ananas, limoen, aardbei of mint. Deze smaakjes maken het gebruik ervan aantrekkelijker, zowel voor rokers als niet-rokers.

Vapen heeft grote nadelige gevolgen voor je gezondheid. Per 1 januari is het daarom verboden om vapes met smaakjes te verkopen. Maar gaat dit ervoor zorgen dat jongeren niet meer gaan roken? Of zijn we te laat? 

Dinsdag 26 november 2024 organiseert Mondriaan Preventie een online ouderavond over vapen. De avond start om 19.00 uur en duurt een klein uurtje. Tijdens deze ouderavond geeft Mondriaan Preventie informatie over vapen, de schadelijkheid ervan en de zorgen rondom vapen. Ouders kunnen tijdens de avond vragen stellen via de chat. 

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar preventie@mondriaan.eu o.v.v. ‘vapen’. Deelname is gratis. U krijgt een dag van tevoren een link waarmee u digitaal met de ouderavond mee kunt kijken.