Een kijkje in de keuken bij Constructiebedrijf Boosten Klimmen

In 1969 opende constructiebedrijf Boosten haar deuren op de Klimmenderstraat in Klimmen. Wat oorspronkelijk een paardenstal was, werd door de vader van Jo Boosten omgevormd tot een smederij. Veertig jaar geleden, in 1984, kwam er uit noodzaak een winkel bij, die het vandaag de dag nog steeds is. Jo Boosten begon de winkel zonder vergunning om de concurrentie voor te blijven. De politie stond zelfs bij hem aan de deur met de vraag waar de openingstijdenkaart was. Gelukkig ontving hij deze snel van de gemeente.

Achter de winkel bevindt zich een werkplaats waar Jo Boosten prachtige kunstwerken maakt. Hij creëert kunstwerken van metalen restmaterialen, waarin zijn creatieve visie tot leven komt. De prachtige tuin dient als een idyllische tentoonstelling voor deze kunstwerken. Zo staat er een reiger naast de vijver en een stalen boom in het midden van de tuin.

Deze kunstwerken zijn niet online te vinden, maar geïnteresseerden kunnen in de winkel door een map met alle creaties bladeren. Ook voor op maat gemaakte constructies kunt u bij Jo terecht. Hoewel Jo twee opleidingen heeft gevolgd (MTS en een tuinopleiding in Venlo), heeft hij zijn vaardigheden vooral in de praktijk geleerd bij zijn vader in de smederij.

Jo’s vrouw, Marianne Steenbeek, werkte eerder op de afdeling hematologie in het Weverziekenhuis in Heerlen, maar staat nu met veel plezier van 9 tot 13 uur in de winkel, waar ook zij haar passie heeft gevonden. Het echtpaar ziet vakantie of vrije dagen niet als noodzakelijk.

Het stel woonde bijna naast elkaar, met slechts één huis ertussen. Sinds Jo Marianne mee uitvroeg naar een feest, zijn de twee onafscheidelijk. Met hun 72 en 70 jaar denken Jo en Marjan nog niet aan pensioen. Ze hebben hun passie gevonden en werken nog steeds met veel plezier. De sociale contacten zijn voor hen de belangrijkste reden om door te gaan. "Als het niet meer gaat, dan gaat het niet, maar anders zouden we niet weten waarom we zouden stoppen," zeggen ze.

Voor advies op maat, ga naar Constructiebedrijf Boosten.